Vergeet de eindejaarspremie niet voor je persoonlijk assistent

Posted by Caroline Callens | 25/11/2019 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Vergeet de eindejaarspremie niet voor je persoonlijk assistent tags: ,

VIA 4 en VIA 5

Wellicht ben je op de hoogte van de VIA 4 regels bij de tewerkstelling van je persoonlijk assistent met een PAB budget.

Er bestaat intussen ook zoiets als een VIA 5, die van toepassing is voor je persoonlijk assistent die betaald wordt vanuit het PAB of PVB budget.

In 2018 werd er door het Vlaams Interprofessioneel Akkoord voor de non-profit sector voorzien in de invoering van een eindejaarspremie vanaf 2019. Dit is de VIA 5.

Maar…

Er is alleen nog geen collectieve arbeidsovereenkomst afgesloten die het precieze bedrag vastlegt.

We raden aan om standaard nog te voorzien in een bedrag van €600. Dit om te voorkomen dat je op het einde van het jaar nog over je budget zou gaan.

Voorlopig zal je de premie zelf moeten financieren, via het werkkpaitaal/ terugvorderbaar voorschot, vrij besteedbaar deel of eigen middelen. De terugbetaling door het VAPH zou pas in 2020 volgen.

Bijlage aan het contract

De eindejaarspremie zal wellicht minimaal €600 bedragen, en mag maximaal een maandloon bedragen. Je geeft je keuze door aan het sociaal secretariaat.
Vul onderstaand document in en voeg dit als bijlage aan het contract toe.

Meer info volgt binnenkort

De ondertekening van de cao is voorzien voor 03 december. Hopelijk kunnen we jullie dan meer info geven over het precieze bedrag.

Voor meer info verwijzen we door naar het VAPH.

Lees ook: VAPH.be > Eindejaarspremie voor persoonlijke assistenten en individuele begeleiders


0 Comments