Uitbetaling VIA4-middelen wijzigt

Posted by Caroline Callens | 25/11/2019 | Actueel, PAB | Reacties uitgeschakeld voor Uitbetaling VIA4-middelen wijzigt tags: , , ,

Vroeger:

Wanneer je met je PAB budget een assistent tewerkstelt via sociaal secretariaat heb je recht op VIA4-middelen. Die middelen zijn er om een minimumloon van je persoonlijk assistent te kunnen garanderen. Voorheen werd er doorheen het jaar gekeken hoeveel er het jaar ervoor werd gespendeerd. Op basis daarvan kon het gebeuren dat er een voorschot werd gestort van de VIA4-middelen.

Vanaf nu:

Je zal niet langer een voorschot ontvangen. Wanneer je kosten registreert boven je jaarbudget en deze recht geven op VIA4-middelen, zal dit ook meteen uitbetaald worden. Je hoeft dus niet langer een voorschot af te wachten.
Uiteraard blijft de limiet van 7% van het jaarbudget voor VIA4-middelen behouden. Wanneer u daar boven gaat zal u de kosten persoonlijk moeten betalen.

U kan zelf kiezen hoe dikwijls en wanneer u kosten digitaal binnenbrengt. Enkel de eidafrekening moet voor 1 maart binnenzijn bij het VAPH.

Hoe zit het binnen PVB?

Ik maak de overgang naar PVB, wat gebeurt er met die VIA4-middelen? Die VIA4-middelen zitten mee berekend in het nieuwe PVB budget. Je PVB-budget is één geheel. Er zijn geen extra middelen meer die je daarbuiten, bovenop je budget kan aanvragen/ontvangen.

> Zorgcontinuïteit en overschakeling van PAB naar PVB

Communicatie door het VAPH

Lees hier de briefwisseling van het VAPH:


0 Comments