Help, mijn zorg valt weg!

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 19/03/2020 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Help, mijn zorg valt weg! tags: ,

We horen uit verschillende hoeken dat ook de zorg wegvalt ten gevolge van de Corona-crisis. Zo worden poetsdiensten die via dienstencheques worden betaald voorlopig opgeschort. Dit om besmetting te voorkomen, maar ook om voorrang te geven aan de mensen die de hulp het meeste nodig hebben. Ook andere vormen van zorg zoals mantelzorg, vrijwilligers, persoonlijke assistentie en dergelijke, komen in het gedrang.

Wellicht kom je zelf in een situatie terecht waarbij je naar alternatieven moet zoeken of op andere mensen beroep moet doen voor jouw hulp.

Probeer beroep te doen op hulp uit jouw omgeving. Eventueel kan je ze vergoeden vanuit het vrijwilligerssysteem of via het platform deeleconomie onbelast bijklussen: Exxtra van Trixxo, helpper, …. Raadpleeg een interim-kantoor om assistentie in te schakelen: Randstad Medical, agilitas, Stegmann Medica,…
Ook binnen jouw stad of gemeente worden er heel veel initiatieven gestart om mensen uit de nood te helpen. Neem zeker eens contact op met jouw stads- of gemeentedienst. Of neem een kijkje in onderstaand document.

Lees zeker ook onze artikels in verband met de persoonlijke assistentie: https://alin-vzw.be/index.php/2020/03/corona-en-assistentie/

Of neem een kijkje op onze website waar er heel wat sollicitanten te vinden zijn die zich willen inzetten als persoonlijk assistent. https://alin-vzw.be/index.php/ik-zoek-werk-als-assistent/

Laat gerust weten waar jij problemen ondervindt. Vul ons registratieformulier in: Registratieformulier: problemen in tijden van Corona

Succes!


0 Comments