Corona: Hoe zit het met de maaltijdcheques van de assistent?

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 26/03/2020 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Corona: Hoe zit het met de maaltijdcheques van de assistent? tags: , ,

Er werd afgesproken om je persoonlijk assistent al dan niet maaltijdcheques te geven voor zijn prestaties. Per dag dat hij komt werken staat er ook een maaltijdcheque tegenover. Uiteraard zullen er nu wellicht door aanpassingen van het rooster of taken of ziekte wijzigingen zijn.

Sodexo lijst de verschillende vragen op: https://www.sodexo.be/nl/bedrijven/blog/coronavirus-covid-19-de-vaakst-gestelde-vragen/

Van zodra er gepresteerd wordt heeft de werknemer recht op een maaltijdcheque. Ongeacht of dit op afstand gebeurde. Mocht je de cheques al hebben doorgegeven en er bij nader inzien minder/meer dagen gewerkt werd, dan kan je nog correcties doorgeven. Dit kan tot de laatste dag van de eerste maand van het trimester dat volgt. Voor de correcties op maart betekent dit dat je wijzigingen kan doorgeven tot 30 april.
Correcties van april, mei of juni, kan je doorgeven tot 31 juli.

Indien je nog meer vragen hebt, kan je je best wenden tot jouw maaltijdcheque-leverancier.

Bekijk ook de andere artikelen voor je persoonlijk assistent of de Corona-maatregelen: https://alin-vzw.be/index.php/2020/03/corona-overzicht/


0 Comments