Corona – overzicht

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 25/03/2020 | Actueel, Geen categorie, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Corona – overzicht tags: ,
Corona-virus

Zie je door het bos de bomen niet meer? We lijsten hieronder kort de info op die we reeds meegaven, en geven ook een update van het laatste nieuws. Daarnaast reiken we interessante links aan die mogelijks een antwoord kunnen geven op jouw vragen.
Nog niet verdergeholpen? Richt jouw vraag aan onze helpdeskmedewerker: 02 506 04 95 / info@alin-vzw.be
Wellicht kunnen we klaarheid scheppen of je doorverwijzen naar de juiste dienst.

Hieronder:

Nieuw

Info VAPH


Persoonlijke assistentie

Volgens het ministrieel besluit van 23 maart werd beslist dat persoonlijke assistentie ook een essentieel beroep is. Bijgevolg zijn verplaatsingen voor het werk absoluut toegelaten. De werkgever van de assistent moet wel een attest invullen.


Huishoudhulp en Poetshulp dienstencheques

Poetshulpen, maar ook huishoudhulpen via dienstencheques worden op tijdelijke werkloosheid gezet. Voor de budgethouders werd hun hulp op gedeeltelijke werkloosheid door overmacht gezet. Hierdoor kunnen ze wel nog langskomen (als ze niet ziek zijn en/of risico lopen).
Bekijk de uitleg van agilitas voor de budgethouder

Bekijk de uitleg van agilitas voor de persoonlijk assistent

Belangrijk: blijf de maatregelen goed opvolgen!

Ga indien mogelijk beschermingsmateriaal kopen voor je assistent: mondmaskers, ontsmettingsgel. Deze producten moet je wel privé of met het vrij besteedbaar deel of indirecte kosten betalen.

Iedere dienst volgt de richtlijnen van de overheid op. Vaak hebben ze de mogelijkheid hierbinnen zelf ook oplossingen te zoeken. Daarom is het ook belangrijk de specifieke richtlijnen goed op te volgen.

Agilitas helpt waar mogelijk:

Naar aanleiding van de corona maatregel werd een mailadres voor de budgethouders die nog aanvragen hebben voor contractopmaak aangemaakt.
Op Coronahs@agilitas.be kunnen alle budgethouders nog terecht voor hun ondersteuning aan te vragen.

Ook budgethouders die geen ondersteuning hebben en dringend een assistent nodig hebben, trachten we nog op te lossen.

Aanvragen mag je indienen via: https://agilitas.be/nl/care

Agilitas beschikt over een crisis care team die contact opneemt en bekijkt welke assistent er kan ingezet worden.


Alternatieve hulp

Komt jouw reguliere hulp niet meer langs? Neem eens een kijkje bij andere alternatieven: vrijwilligerswerking, gemeente/stad, onbelast bijklussen, interim-kantoor… Naar het artikel op de website


Hou het veilig, hou je gezond

Mocht je nog vragen hebben kan je ons steeds bereiken van:

  • maandag: 09u-12u en 13u-16u
  • dinsdag: 09u-12u en 13u-16u
  • woensdag: 09u-12u en 13u-16u
  • donderdag: 09u-12u
  • vrijdag: 09u-12u

TEL: 02 506 04 95
MAIL: info@alin-vzw.be

PS. We vragen zoveel mogelijk digitaal of telefonisch te werken. Post dat naar de gasthuisstraat 31, 1000 Brussel wordt verzonden, zal pas om de 2 weken worden nagekeken. Spreek met je coach af wat je het beste doet.


0 Comments