Overeenkomsten vrijwilligerswerking

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 29/09/2020 | Actueel, info over andere organisaties, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Overeenkomsten vrijwilligerswerking tags: , ,

Indien je met jouw budget vrijwilligers inschakelt word je door de vrijwilligersorganisatie op de hoogte gehouden bij eventuele wijzigingen in regels of contracten. Hieronder nog even een korte oplijsting van wat er het afgelopen jaar veranderde.

Interesse om vrijwilligers met jouw budget in te schakelen? Neem een kijkje: vrijwilligers-inschakelen-met-je-pab-en-pvb-budget/

Vrijwilligerswerking VFG – Thuishulp vzw – Thuiszorg – Solidariteit voor het Gezin

Solidariteit Voor Het Gezin Gent | Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw

Sinds maart was er een eerste switch. De PVB-vrijwilligersservice van VFG werkt samen met Thuishulp vzw. Sinds maart 2020 is er een fusie gebeurd met Solidariteit voor het Gezin en partners in de thuisverpleging. Samen vormen ze de nieuwe en onafhankelijke zorgorganisatie i-mens. Dus voorlopig gaan ze verder onder de naam Thuishulp vzw, maar met een ander ondernemingsnummer. De documenten werden aangepast. De contracten moesten aangepast worden, ook in mijnVAPH.be.

Opgelet! Vlaams-Brabant ging niet mee in dit verhaal, zij blijven: Thuiszorg Brabant vzw en behouden hun contracten.

Nieuwe aansluitingen gebeuren via de nieuwe contracten en papieren.

Ado Icarus werd Focus op Emancipatie

ADO Icarus - Home | Facebook

Sinds 1 augustus is Ado Icarus verhuisd naar Focus op Emancipatie vzw. In de praktijk verandert er niets. De werking loopt gewoon door, je blijft klant. Echter voor de overeenkomsten moeten er wel enkele zaken in orde worden gebracht.

Je overeenkomst met Ado Icarus beƫindig je in mijnVAPH.be, met einddatum 31 juli 2020. (Tenzij er al kosten zijn geregistreerd van na die datum, dan neem je de uiterste datum van de bewuste factuur).

Op 1 augustus start je de overeenkomst met Focus op Emancipatie (vrijwilligersorganisatie). Alle nieuwe facturen kan je hierna op deze lijn boeken. U zal ofwel een addendum krijgen (indien u al aangesloten was bij Ado Icarus) dat geldt als nieuw contract. Of een nieuw contract bij Focus op Emancipatie als u recent (na 1 augustus) aansluit.

Vrijwilligerswerking ADO Icarus verhuist naar Focus op Emancipatie

SOS Vrijwilligers Plus

Brochure vrijwilligerswerk

Als je lid bent of wordt bij KVG kan je ook aansluiten bij SOS Vrijwilligers Plus. Voor hen verandert er niets.


0 Comments