Marktonderzoek

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 09/04/2021 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Marktonderzoek tags: , , , ,

Hier zijn we weeral hé, paasvakantie en nog steeds in een soort van lockdown door Corona. Helaas! We moeten nog even volhouden. Intussen gaat het leven verder en is het ook belangrijk om onderzoek te blijven voeren. Want alleen zo kunnen er veranderingen komen. Mocht het zo zijn dat je je verveelt, of dat je graag jouw mening wil geven, dan kan je deelnemen aan een van onderstaande interessante onderzoeken.

Thomas van Zonnehoeve|Living+ vraagt zich af hoe jij zou willen wonen

Thomas begrijpt dat veel personen met een beperking niet altijd de juiste omgeving hebben om aan hun noden en behoeften te voorzien. Daarom werd er een vragenlijst opgesteld die polst naar ‘Hoe jij zou willen wonen’.

Een aangepaste woonvorm, omgeving en ondersteuning is belangrijk om een gelukkig leven te kunnen leiden.

Vanuit Zonnehoeve|Living+ willen ze die bouwstenen mee gaan leggen, maar dan hebben ze ook jouw input nodig! De vragenlijst blijft beschikbaar tot eind april.


Masterstudent Florian over het ondersteuningsplan en empowerment

Universiteit Gent

Florian doet zijn master aan de Universiteit van Gent. Voor zijn masterproef wil hij nagaan hoe het proces van het opstellen van een ondersteuningsplan verloopt en wat het effect hiervan is op het gevoel van empowerment bij budgethouders. Dit wil hij gaan doen aan de hand van interviews. Jullie kunnen hem hierbij dus helpen.

Je kan meedoen indien je in onderstaand profiel past:

  • Je bent een budgethouder (PAB/PVB) (of vertegenwoordigt een Budgethouder)
  • Je bent meerderjarig
  • Je hebt meegewerkt bij het opstellen van je ondersteuningsplan
  • Je zet je budget in om zorg en ondersteuning in te kopen

Lees de info rustig na en contacteer Florian:

florian.wauters@ugent.be of via het telefoonnummer +32 476 71 24 89


Karen zoekt mensen voor wie het budget een enorme verandering in hun leven teweegbracht

Karen studeert Pedagogische weetnschappen aan de Universiteit van Gent. Volgend jaar moet ze haar thesis doen. Hiervoor heeft ze jouw hulp nodig!

Binnen de context van deïnstutionalisering en perspectief 2020, kregen mensen met een beperking door persoonsvolgende financiering meer kansen om zelf op zoek te gaan naar de ondersteuning die bij hen past. Bijvoorbeeld de overstap maken van wonen in een groot instituut naar een kleinschaligere inclusieve woonvorm. Ik zou graag specifiek volwassenen met een verstandelijke beperking (en eventueel hun netwerk) door middel van diepte-interviews bevragen wat hun motivatie was om bijvoorbeeld die overstap te maken (of om een verandering in hun ondersteuning te maken die door middel van persoonsvolgende financiering nu mogelijk is), hoe die overstap verliep en welke invloed dit had op hun kwaliteit van leven.

Kortom mensen voor wie persoonsvolgende financiering een shift betekende in hun leven/ondersteuning.
Karen zou graag diepte-interviews afnemen volgend academiejaar. Maar ze moet nu al weten of dit een haalbaar project is. Indien je geïnteresseerd bent om volgend jaar deel te nemen, kan je haar dit nu al laten weten:

vansteenkistekaren@hotmail.com


Charlotte voert onderzoek over jobcrafting bij mensen met een arbeidsbeperking

Charlotte is een onderzoekster aan de Odisee Hogeschool en heeft een arbeidshandicap. Ze zou haar ervaringen en skills willen gebruiken om onderzoek te voeren bij personen met een arbeidshandicap en hen tips en tricks geven om hun werkomgeving beter aan te passen.

We bekijken hoe zij hun job leuker kunnen maken door (kleine) aanpassingen op het werk. Hiervoor hebben we een digitale tool ontwikkeld waarop gebruikers gemakkelijke oefeningen kunnen invullen. Zo komen ze te weten waar ze goed in zijn en wat ze graag doen. Na afloop krijgen ze een persoonlijk rapport met tips over hoe ze hun job leuker kunnen maken.

Charlotte zoekt 300 personen met een fysieke en/of licht verstandelijke beperking of een langdurige ziekte die aan het werk zijn en wel wat inzicht kunnen gebruiken in hun werksituatie.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar charlotte.claes2@odisee.be


In naam van de onderzoekers bedanken wij jou alvast voor je deelname.


0 Comments