Vakantie met PVB en PAB assistenten

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 22/06/2021 | Actueel, Ik zoek..., PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Vakantie met PVB en PAB assistenten tags: ,

Zorgeloos op vakantie met een assistent

Na dit ongewoon jaar is het voor jou misschien tijd voor een welverdiende vakantie. Heb je nood aan begeleiding tijdens jouw vakantie? Dan kan een persoonlijk assistent een oplossing zijn.

Wij sommen hieronder op welke mogelijkheden er zijn en welke kosten al dan niet met jouw PAB of PVB mag betalen.

Je wil graag op vakantie maar hebt assistentie nodig?

Je mag met jouw PAB of PVB een persoonlijk assistent meenemen op reis. Kosten van de assistent (verplaatsingskosten, verblijfskosten, consumpties) moeten wel betaald worden met het vrij besteedbaar deel van het budget.

  • Heb je al een persoonlijk assistent in loondienst? Dan kan de verloning gewoon doorlopen, kosten voor de assistent kunnen via het vrij besteedbaar deel betaald worden.
  • Als je nog geen assistent hebt, kan deze gezocht worden via een interimkantoor.
  • Je kan ook een vrijwilliger meenemen die een vrijwilligersvergoeding kan krijgen. Hier ook terug, de tussenkomst in reis- en verblijfskosten kunnen enkel vergoed worden vanuit het Vrij Besteedbaar Budget.
  • Ook een bijklusser via een bijklusplatform kan je begeleiden op vakantie en hiervoor vergoed worden.
  • Tenslotte kan je een organisatie aanspreken die reizen organiseert met assistentie. Hier moet de factuur worden opgedeeld in enerzijds de reis- en hotelkosten en anderzijds de begeleidingskosten. Enkel de begeleidingskosten kunnen betaald worden met jouw PAB of PVB.

De keuze van hoe je je assistent vergoedt, is afhankelijk van jouw budgetplan. Dit kan je bespreken met je coach. Zorg er ook voor dat je tijdig begint te zoeken naar een assistent en dat er goede afspraken gemaakt worden.

De coaches nemen ook graag vakantie maar de helpdesk is de hele zomer bereikbaar. Je kan ook altijd op onze website terecht om vrijwilligers te vinden, om een zoekertje te plaatsen of om een organisatie te vinden die reizen organiseert.

De alintjes wensen jou en je assistent alvast een fijne vakantie toe!


0 Comments