Welkom in 2022

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 05/01/2022 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB | Reacties uitgeschakeld voor Welkom in 2022 tags: , , , , ,

Allereerst onze allebeste wensen voor 2022! Wij hopen samen met jullie op een jaar met minder Corona, op een goede gezondheid voor allen en veel plezier en gezelligheid.

Voorlopig zijn er op vlak van PAB en PVB geen significante aanpassingen. Wellicht zullen er midden januari wel enkele indexaties of veranderingen volgen. Geen nood, wij brengen jullie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte via al onze kanalen (website, facebook, nieuwsbrief).

Ook in 2022 staan wij jou graag bij om jouw PAB of PVB budget in goede banen te leiden. Zoals reeds aangekondigd zijn er nieuwe collega’s gestart of zullen ze nog starten. Dit maakt dat zij nog even de tijd nodig hebben om opgeleid te worden. Wellicht heb je dus in 2022 een nieuwe coach die jouw dossier behartigt.

Lidmaatschap alin 2022

Jouw lidmaatschap, wordt behoudens opzegging, automatisch verlengd. In de loop van volgende weken zullen de facturen hiervoor vertrekken. een lidmaatschap geeft nog steeds recht op alle informatie en toegang tot onze helpdesk: 02 486 42 65 / info@alin-vzw.be .

Nog even herhalen hou je jouw lidmaatschap in mijnVAPH.be kan ingeven: recapitulatie

Facturen 2021 vs 2022

Zoals je weet is het belangrijk dat je de facturen op de juiste budgetlijn inboekt. Het kan zijn dat je nog facturen voor 2021 ontvangt. Je hebt nog tot eind maart de tijd om deze facturen terug te vragen. (Budgetlijn 2021 vind je op mijnVAPH.be terug onder ‘archief‘.) Mocht je er toch nog eentje over het hoofd hebben gezien dan kan je ons inschakelen en kunnen wij proberen de kost alsnog in te voeren en goed te laten keuren bij het VAPH. Ook voor alin kan het goed zijn dat er de komende weken nog facturen – die hanteren over prestaties in 2021 – jouw weg uit komen. het zijn de prestaties die tellen en niet de factuurdatum. Let hier dus goed op. Dit geldt voor alle facturen, niet enkel voor alin vzw.
Voor alin zullen de prestaties voor 2021 en 2022 duidelijk gescheiden zijn door middel van een aparte factuur. Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met onze helpdesk.

Budgetplan 2022

Net zoals andere jaren is het heel belangrijk dat je een goed budgetplan opstelt of door jouw coach laat opstellen. Door alle geplande dienstverlening in kaart te brengen voorkom je dat je op het einde van het jaar met onvoorziene kosten zit en aan budgetoverschrijding doet. Weet dat je bij een overschrijding dit privé zal moeten bijpassen want het terugvorderbaar voorschot moet telkens opnieuw aangezuiverd zijn zoals het beginsaldo.

Je kan altijd gebruik maken van onze tool of de vraag aan je coach stellen.

Introductie van bestedingsregels PVB

Voor mensen met een terbeschikkingsstelling van een persoonsvolgend budget (PVB), is er nog steeds de mogelijkheid om deel te nemen aan de gratis webinar van het VAPH. > neem een kijkje: VAPH digitale infosessie PVB

Goed begonnen

Onder het motto: ‘goed begonnen is half gewonnen’, neem zeker contact op met ons als je vragen hebt over jouw dossier.

helpdesk tel: 02 486 42 65 / mail: info@alin-vzw.be


0 Comments