Opvolging arrest Raad van State

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 13/02/2024 | Actueel, Persoonsvolgend budget, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Opvolging arrest Raad van State tags: , , ,

Na de terugfluiting door de Raad van State – dit kon u in ons vorig artikel lezen – is er respons van de regering. Meer zelfs, ze gaan ook meteen de daad bij het woord voeren. De nodige budgetten worden in de loop van februari en maart vrijgemaakt voor alle betrokken personen die benadeeld werden. Het gaat om een retroactieve verhoging van het budget.

De minister belooft dat deze onvoorziene tegemoetkoming geen gevolgen heeft voor de geplande investeringen.

De betrokken budgethouders zullen in de komende weken op de hoogte gesteld worden hiervan.

Een verhoging betekent natuurlijk meer mogelijkheden om de zorg uit te breiden. Contacteer je coach voor je budgetplan bij te stellen of eventuele nieuwe pistes te onderzoeken.

Je kan het volledige artikel nalezen: Concretisering arrest Raad van State over persoonsvolgende budgetten voor personen met een handicap | VAPH


Krijg je een brief met deze boodschap? Contacteer dan gerust onze hepdesk:
02 486 42 65 / info@alin-vzw.be

Opgelet: momenteel is het heel druk en geven we qua huisbezoeken de voorrang aan personen die de afsluiting van 2023 nog moeten afwerken. De deadline hiervoor is 1 april.
Mail of bel ons en wij kijken na wat we alvast voor jou kunnen betekenen.


0 Comments