Onderzoek naar gratis bijstand: doe jij mee?

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 28/03/2024 | Actueel | Reacties uitgeschakeld voor Onderzoek naar gratis bijstand: doe jij mee? tags: , , ,

Om je te helpen met de opstart en de besteding van je budget, kun je gedurende het opstartjaar* een beroep doen op gratis bijstand. Dat betekent dat je gedurende dat jaar gratis lid kan worden van een bijstandsorganisatie en dat je gebruik kan maken van een aantal gratis sessies met een coach, die je helpt bij het opstarten van je budget.

Gratis bijstand voor nieuwe budgethouders bestaat nu bijna 3 jaar. Om het beleid nog te verbeteren, willen beleidsmakers informatie verzamelen over:

  • Wat is de impact van gratis bijstand op de organisatie van zorg en ondersteuning?
  • Waarom kiezen mensen ervoor om wel of geen gebruik te maken van gratis bijstand?

Om deze vragen te beantwoorden voeren onderzoekers van de Universiteit Antwerpen, in opdracht van het VAPH, een onderzoek uit.

Jouw stem is nodig!

De onderzoekers zoeken momenteel PVB- en PAB budgethouders die willen deelnemen aan de online vragenlijst. Ze zijn zowel op zoek naar mensen die gebruik maakten van gratis bijstand en mensen die geen gebruik maakten van gratis bijstand.  

Hoe meer mensen deelnemen aan de online vragenlijst, hoe meer informatie er is om advies te geven aan de Vlaamse Regering om het beleid voor personen met een handicap te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deelnemen!

Wie in aanmerking komt om deel te nemen aan de online vragenlijst krijgt een brief van de Universiteit Antwerpen. Smijt hem dus niet zomaar weg, maar neem even de tijd om jouw mening te geven. Het kan anderen in de toekomst misschien wel helpen!

Gratis bijstand hoe krijg ik dat?

*Je hebt recht op gratis bijstand wanneer je voor de allereerste keer een terbeschikkingstelling van een persoonlijk assistentiebudget of persoonsvolgend budget kreeg. Dit zal ook altijd vermeld worden in de brief van het VAPH.

Voor meer info over gratis bijstand: artikel gratis-opstart-bijstand/

Graag opstarten bij alin vzw? Neem contact op met onze helpdesk: 02 486 42 65 / info@alin-vzw.be


0 Comments