ik zoek een assistent

vacature voor PAB of PVB assistenten

Ben jij op zoek naar assistentie voor jezelf of voor iemand anders, die je kan betalen met je budget? Als lid van alin kunnen we jouw vacature hier op de website plaatsen. Misschien krijg je wel snel respons!
Wat hebben we nodig?
De naam van de budgethouder, eventueel de soort handicap, de taken die de assistent zal uitvoeren, de periode, … een contactpersoon.
Stuur jouw vacature door naar: info@alin-vzw.be

Of misschien wil jij wel assistentie bieden aan iemand! Neem hieronder zeker alvast een kijkje bij de vacatures. Niets gevonden? Je kan je nog steeds op onze website voorstellen. Misschien vinden wij wel een match. Interessant? Stuur jouw cv en motivatie door naar info@alin-vzw.be

Mijn naam is Karel, ik ben 34 jaar en woon in Evergem.
Ik ben samen met mijn ouders op zoek naar een persoonlijk assistent om mijn vrijetijd te helpen invullen, door samen met mij te biljarten, te kickeren, fietsen, allerhande computerspelletjes te doen…

Dit liefst 3 à 4 dagen per week, telkens 5 uur.  De data en loon zijn bespreekbaar. Enkel mijn paardrijles ligt vast op woensdagnamiddag.

Rijbewijs is vereist, eigen wagen is geen must door de mogelijkheid van bus/tram/trein op wandelafstand.

Ik ben op zoek naar iemand die positief is ingesteld, creatief en geduldig. Het liefst met goede kennis van het Nederlands.

Bij interesse graag contact opnemen via mail naar: dirkvanlandschoot@hotmail.com en brigittacampe@gmail.com.

——————————————————————————————————————–

Voor onze zonen, Vasileios en Dimitrios, zijn wij op zoek naar een persoonlijk assistent om ons te assisteren in dagdagelijkse activiteiten, bij ADL-taken, hulp bij verplaatsingen, vrijetijdsaanbod.

Onze zonen hebben een fysieke handicap tgv de ziekte van Duchenne en hebben sinds kort een PAB voor de ondersteuning.

Wij spreken thuis Grieks, maar Vasileios en Dimitrios begrijpen heel goed Frans. Ze gaan beiden naar een franstalige school.

Welke taken worden van jou verwacht :

 • helpen bij de dagdagelijkse verzorging (aan- en uitkleden, eten en drinken geven,…)
 • hulp bij transfer (in auto zetten, transfers thuis)
 • ondersteuning bij  zwemmen op vrijdagavond
 • begeleiden bij activiteiten tijdens de vrije tijd: zoals lezen in het frans

Jouw profiel:

 •  Je kan frans en engels spreken en begrijpen
 • Je hebt een rijbewijs
 • Punctueel en flexibel
 • Op voorhand laten weten als een afspraak verandert of niet kan doorgaan, niet op de dag zelf
 • Je hebt respect voor de persoonlijke levenssfeer en de privacy binnen ons gezin

Wat bieden wij:

 • Deeltijdscontract van 20u/week, bepaalde duur tot eind juni, met mogelijkheid om terug te starten in augustus:
 • maandag tot donderdag van 16 uur tot 20u
 • vrijdag van 16u30 tot 20u30
 • Op termijn kan dit eventueel ook uitgebreid worden tot een aantal uren in het weekend
 • Je wordt tewerkgesteld via een interim-bureau met een loon volgens PC 337
 • Plaats van tewerkstelling is Kraainem

Waar en hoe solliciteren?

 • Via e-mail:  vanessa.magdelyns@alin-vzw.be
 • Contactpersoon voor het gezin: Vanessa Magdelyns, coach vanuit bijstandsorganisatie Alin vzw
 • Bezorg je CV en motivatiebrief

——————————————————————————————————————–

Ik stel me even voor:

Mijn naam is Vincent en ik ben een vrolijke jongen met het syndroom van Down van 6 jaar. Ik woon in Erps-Kwerps en sinds kort heb ik een PAB en nu ben ik samen met mijn ouders op zoek naar een persoonlijk assistent die voor mij en mijn mama kan inspringen.

Ik heb moeite met praten maar ken al veel SMOG tekens en kan met geluiden en gebaren goed duidelijk maken wat ik wil.

Ik ben op zoek naar:
Een sociaal en geduldig persoon, het liefst iemand met kennis van SMOG.

samen knutselen

Lijkt het je leuk om mij te assisteren? Dan zou ik graag met jou samen een boekje lezen, wat knutselen of een wandeling buiten maken.

Mijn mama zoekt in ieder geval iemand voor maandag van 16u-19u. Op woensdagnamiddag en de donderdag 16u-19u zal mijn mama ook af en toe hulp nodig hebben. Er kan natuurlijk altijd overlegd worden over verdeling en uitbreiding van de uren.

Misschien tot snel?

Mijn mama is bereikbaar op: margitakortbeek@hotmail.com of 0468/16 70 15

Groetjes,
VincentMauro, 11 jaar uit Zomergem, is op zoek naar een PAB assistent die hem kan helpen bij zijn vrijetijdsactiviteiten. Mauro heeft autisme en een matige verstandelijke beperking. Daarom zijn zijn ouders op zoek naar iemand die een pedagogisch diploma heeft en/of ervaring heeft in de omgang met kinderen met autisme. Een goede conditie hebben is ook aangeraden mits je Mauro bijstaat bij het sporten. Verder zijn stressbestendig zijn en over een groot verantwoordelijkheidsgevoel beschikken een pluspunt. Ze zouden je 4 uur in de namiddagen kunnen gebruiken. Voel jij je aangesproken? Klik hier voor nog meer info en neem contact op met de ouders:


Alison, een meisje van 16 jaar uit Oudenaarde, zoekt een persoonlijk assistent. Naast autisme, heeft Alison een verstandelijke beperking waardoor ze niet kan spreken, maar gebruikt ze wel smog-taal gecombineerd met eigen signalen. Daarom heeft ze een assistent nodig met de nodige maturiteit, iemand die duidelijk grenzen kan stellen en structuur kan bieden. Ervaring met kinderen met autisme is een pluspunt.

We zoeken iemand die kan helpen bij het begeleiden van uitstappen, zoals gaan fietsen en activiteiten thuis kan doen, zoals samen puzzelen. De assistent mag creatief zijn in de mogelijke activiteiten en zelf ideeën aanbrengen. Alison gaat overdag naar school dus zou het voornamelijk voor eens in het weekend en in de schoolvakanties en sporadisch ’s avonds zijn.

Verloning en uren worden afgesproken in onderling overleg. Tewerkstelling kan voor maximum 50 uren assistentie per maand.

Bij interesse graag contact opnemen met Natalie via email: natalie.deruy@skynet.be
Nadien volgt er mogelijk een gesprek en kennismaking bij Alison thuis.Sofie – 27 jaar uit Gent, is op zoek naar een persoonlijk assistent die haar deeltijds kan ondersteunen bij de activiteiten. Het betreft 11u per week (op woensdag en 1 zaterdag op de maand). Sofie heeft een motorische beperking en maakt gebruik van communicatie door middel van een communicatieboek.

Lees hier de uitgebreide vacature: Vacature persoonlijk assistent Sofie
Starten kan vanaf eind februari 2019.

Kan jij Sofie helpen of wil je nog wat meer info?
Stuur je CV voor 16 januari naar deschryver.sofie@gmail.com


Damien uit Sint-Michiels is op zoek naar een assistent die hem kan helpen bij:

– mobiliteit ifv mijn werk en vrije tijd
– vrijetijdsactiviteiten
– huishoudelijke activiteiten
– lichamelijke activiteiten

De volledige vacature vind je op de VDAB-site: https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/58368881/persoonlijke-assistent


Marco is een 5 jarige jongen uit Niel met een meervoudige handicap en epilepsie. De ouders gaan daarom op zoek naar een persoonlijk assistent(e) die de zorg voor Marco wat kan opnemen, zich met Marco kan bezighouden en eventueel ook een handje zou kunnen helpen in het huishouden.

Marco zit in een rolstoel en kan nog niet praten maar is een heel vrolijke jongen. Hij houdt van muziek, spelen, zwemmen enz. We zoeken iemand die hem  zowel wil verzorgen (pampers, eten geven, drinken geven,..) als met hem activiteiten wil doen binnen – en buitenshuis. Daarnaast zou Marco ook van en naar school gebracht moeten worden, is er sensorisch cognitieve begeleiding op school nodig en is er begeleiding nodig op uitstappen.

Het betreft een deeltijds contract van onbepaalde duur (16u/week). In onderling overleg kunnen verdere afspraken gemaakt worden.

Woon jij in de buurt, heb je een hart voor kinderen en wil je Marco en zijn ouders graag helpen? Stuur dan je cv door en een korte motivatie naar antonellaciccarone@hotmail.com, met vermelding: Persoonlijke assistentie Marco. Wij nemen snel contact met je op.


Patrick zit in een rolstoel en is op zoek naar een werk- of jobstudent die hem begeleidt in zijn wekelijkse zwembeurt in het zwembad LAGO Gent Rozebroeken.

Het uur en dag van zwemmen kan samen worden afgesproken.
Voor vertrek is er nog mogelijkheid tot een drankje en babbeltje. Vervolgens vertrek je met aangepast taxivervoer naar het zwembad. Hier help je mee met het aan- en uitkleden van Patrick. Het is de bedoeling dat je zelf mee zwemt. Na het zwemmen wordt er nog iets gedronken. Alle kosten – toegangsticket zwembad, taxi en drankjes worden door Patrick betaald.
Daarnaast krijg je ook een kilometervergoeding en word je €10 per uur betaald.

Patrick is dringend op zoek, dus je kan onmiddelijk starten.

Zwem je graag? Ben je sociaal en behulpzaam? Neem dan zeker eens contact op met Patrick.

Je kan Patrick contacteren op: 0474/61.36.24  of mail naar patje01@proximus.be


Charlotte heeft een meervoudige handicap en zoekt een sportieve, gemotiveerde, oprechte assistent(e) die haar wil begeleiden tijdens school en vrijetijd.

Woon je in de buurt van Zottegem en wil je Charlotte helpen?  Bekijk hieronder de vacature en neem contact op.

Studenten zijn ook welkom!

Vacature Charlotte mei 2018


Hannah zoekt een assistent(e) om haar naar haar stage te brengen.
Hannah is een 19-jarige studente die in Schaarbeek woont. Door een chronische spierziekte zit ze in een rolstoel. Dit bemoeilijkt het sociale leven en zich buitenshuis verplaatsen.

Momenteel volgt ze een stage (grafische vormgeving) in Brussel. Hier zou ze in de maanden mei en juni wat extra assistentie voor kunnen gebruiken om op haar stageplek te geraken. Dit kan met de auto of het openbaar vervoer.

Het gaat dan over assistentie minimum 1 keer en maximum 3 keer per week op  di, woe en do.
Je werkt onder een interimcontract / studentencontract.

Heb je hierna al interesse en wil je nog wat extra info?
Lees dan zeker Hannah’s zoekertje. Hier legt ze uit wie ze is en wat er precies verwacht wordt.

zoekertje Hannah


Arno zoekt een persoonlijke assistent(e) Arno Van Praet, 20 jaar, wonende te Puurs, heeft de ziekte van Duchenne en is daarom gebonden aan zijn elektronische rolwagen. Hij is zelf nog heel actief en zoekt iemand die hem kan helpen in zijn dagelijkse levensverrichtingen. Liefst iemand die van muziek houdt en het geen probeem vindt veel rond te rijden. Dit voor 1 à 2 dagen in de week – op dinsdag of donderdag van 14u tot 22u. Voor meer info of interesse kan je Arno contacteren op: arnovp@hotmail.com  of 0472 03 86 06

Extra info:


Christian zoekt een persoonlijke assistent(e), regio Knokke-Heist . Christian is een man van 60 jaar en ervaart af en toe moeilijkheden bij gaan en staan omwille van Parkinson. Christian is op zoek naar een assistent (studenten zijn ook welkom) die hem kan helpen op de vrijdagnamiddag en eventueel ook in het weekend. Het voornaamste takenpakket bestaat uit:

 • Boodschappen doen indien nodig
 • Eten bereiden voor ’s avonds
 • Hulp en ondersteuning bieden waar nodig is
 • Betrokken zijn bij het multidisciplinair gebeuren rond Christian.
 • Christian is geinteresseerd in voetbal en kaartspelen
 • Interesse, neem dan contact op met Anouck Bauwens via telefoon op 0486/267817 of via email anouk.bauwens@gmail.com

Bjorn is op zoek naar een PAB assistent voor een voltijds job. (studentenjob is ook mogelijk) Bjorn is 19 jaar, heeft een mentale beperking en ASS hechtingsproblematiek. Bjorn verwacht :

 • dat je duidelijk met hem communiceert
 • dat je een rustig en stabiel persoon bent
 • dat je grenzen respectvol kan aangeven
 • je humor kan en mag  gebruiken
 • dat je bereid bent om diepere kennis te vergaren rond ASS problematiek
 • dat je goed kan omgaan met dieren.
 • en dat je samen met de pleegouders voldoende afstemming kan bieden.

De voornaamste taken met Bjorn zijn: winkelen, koken, de avond doorbrengen, naar de voetbal -training gaan, ondersteunen bij planning maken. Wat bieden we :

 • Een voltijds contract voor avondwerk ( 16u – 23u) volgens de barema’s van persoonlijke assistentie.
 • Vergoeding voor Kilometers woon –werk verkeer en dit allemaal in de regio van Stekene.

Als u interesse heeft kan u contact opnemen met Kristine Reyniers vóór 01/10/2017


Ik ben Francine en op zoek naar een persoon die mij kan helpen bij huishoudelijke taken. Ik ben op zoek naar een vriendelijke, punctuele, gemotiveerde en ordelijke persoon .Ik zoek een assistent voor 15 à 20 uur per week voor een tewerkstelling via dienstencheques. werkuren: van 10.15u-13.15u en in de namiddag tussen 14u-17 u Plaats van tewerkstelling : Oostende. Heb je interesse? Neem dan zeker contact op met mij op het nummer 059/26.98.51