Samenvatting afgelopen nieuwsberichten

Posted by Kimberly Vanhoolandt, | 19/11/2020 | Actueel, PAB, Persoonsvolgend budget, PVB, Wetgeving | Reacties uitgeschakeld voor Samenvatting afgelopen nieuwsberichten tags: , , , , , ,

Omdat er de laatste tijd toch wel heel wat info op je afkwam. Hebben we de meest relevante hieronder nog even opgelijst.

1 November

1 november viel op een zondag. Dit betekent dat jouw werknemer recht heeft op een vervangende feestdag. Vergeet deze niet op tijd in te plannen.

Bijklussen

Net als vorig jaar, is het belangrijk dat je de prestaties van december tijdig doorgeeft aan jouw deeleconomieplatform. Liefst begin december. Als ze de prestaties later verwerken, en je ontvangt een factuur in januari – ongeacht of de prestaties in december vielen, dan zullen dezen van de teller van 2021 gaan.

Opgelet! Voor 2021 wordt er nog steeds informatie verwacht over het vervolg van het onbelast bijklussen. Begin dit jaar vernietigde het grondwettelijke hof deze wet. Wellicht zal er teruggegaan worden naar de regelgeving rond onbelast bijklussen van 2016. Hierover volgt meer info van zodra we deze ontvangen.

Coronatest voor je persoonlijk assistent

Veiligheid staat voorop dus bij hoogrisicocontact, laat je zeker testen.

Lees hier het artikeltje: https://alin-vzw.be/index.php/2020/11/coronatest-voor-je-persoonlijk-assistent/

Bij positief resultaat ga je uiteraard in quarantaine.
Let wel, indien dit kan, kan de assistent vanop afstand via telewerk verderwerken. Vraag om een attest bij je sociaal secretariaat.

RSZ-korting voor de eerste werknemer dit jaar

Wanneer je een eerste werknemer aanwerft nog voor het einde van 2020 kreeg je een doelgroepvermindering. Wellicht zal de termijn nu toch verlengd worden tot eind 2021.

Lees hier het vorige artikel: https://alin-vzw.be/index.php/2020/09/werf-je-eerste-werknemer-aan-voor-2021/

Covid19-bonus

Indien je geen gebruik maakte van de bonus (er moet aan alle voorwaarden zijn voldaan), zal deze eind november terug van de budgetlijn verdwijnen. Wens je er toch nog gebruik van te maken, dan kan dit uiteraard nog tot 31 december 2020, en zal deze terug verschijnen wanneer de juiste contracten worden ingevoerd.

Indien je gebruik maakte van de bonus controleer je best nog een keertje of het bedrag ook bleef staan. Er waren enkele technische problemen waardoor , ondanks de correcte contracten en kosten, de bonus toch verdween. Stuur dan gewoon een mailtje met jouw dossiernummer naar budgetbesteding@vaph.be

Naar het artikel: https://alin-vzw.be/index.php/2020/10/corona-update-bonusaangepaste-maatregelen/

Let op, we komen op het einde van het jaar. Controleer alvast jouw uitgaven nog eens en het overschot van jouw budget. Mocht je er toch nog over gaan, kan je nog een beetje bijsturen.

Tijdelijke werkloosheid

Indien er geen alternatief is, en je zelf in de opvang van je minderjarig kind of gehandicapt kind moet voorzien, kan je tijdelijke werkloosheid wegens overmacht inroepen.

Lees het artikel: https://alin-vzw.be/index.php/2020/10/tijdelijke-werkloosheid-bij-opvang-kind/

Infosessies Correctiefase 2

Een dalend budget door CF2 brengt uitdagingen met zich mee. VFG en KVG organiseren enkele digitale infosessies: https://alin-vzw.be/index.php/2020/10/infosessies-correctiefase-2/

Webinars

Je kan je nog altijd inschrijven voor volgende webinars:

  • 23 november 2020 van 19u-20u30: Starten met een PVB
  • 30 november 2020 van 17u-18u30: Starten met een PVB
  • 30 november 2020 van 19u-20u30: Starten met een PAB
  • Op woensdag 9 december 2020 van 14u tot 16u gaan we het hebben over de eindafrekening 2020, het berekenen van de eindejaarspremie, de extralegale voordelen zoals de consumptiecheque en waar op te letten in 2021.
  • 17 december 2020 van 19u-20u30: Buitengerechtelijke en gerechtelijke beschermende maatregelen

Nog vragen?

Zit je nog met vragen? Aarzel niet om ze aan ons te stellen.

Helpdesk: 02 506 04 95 / info@alin-vzw.be


0 Comments